Goedkope vakantie boeken Zon- en wintersportvakanties De beste vakantie aanbiedingen

Verstuur ons een mail

info@knalvakantie.nl

Bel ons op

+31 (6) 48485442

Griekenland

Het moment is aangekomen dat je een vakantie gaat boeken. Weet je al waar jouw vakantie naar toe gaat? Griekenland is een prachtig veelzijdig land waar je een prachtige vakantie kunt vieren. Populaire regio’s in Griekenland zijn: Kreta, Lesbos of Kos. Bekijk direct ons volledige aanbod en begin direct met het boeken van een goedkope vakantie!

>
>
Prijs vanaf: € 939.00
3/5

Een onvergetelijke vakantie naar Griekenland

Niet voor niets behoort Griekenland volgens Nederlanders al jarenlang tot de meest geliefde vakantiebestemmingen. Het mediterrane klimaat draagt daar zeker aan bij. De zon schijnt zo’n 300 dagen per jaar, de zomers zijn warm en droog en de winters grotendeels mild. Behalve dat is het ook de spectaculaire kustlijn van het land die elk jaar talrijke bezoekers weet te betoveren. Het vasteland en de eilanden zijn bij elkaar goed voor een 15.000 kilometer tellende kustlijn. Zo vindt iedereen wel een strand naar zijn hart. Op het grootste deel van de brandschone stranden wappert een Blauwe Vlag.

Populaire bestemmingen Griekenland

Wie aan Griekenland denkt, denkt waarschijnlijk al gauw aan de prachtige eilanden die verspreid liggen over de blauwe zee die het vasteland omringt. Kreta is het grootste eiland van allemaal. Tot de grote eilanden behoren eveneens Kos, Lesbos en Rhodos. Wil je het wat kleinschaliger aanpakken? Dan kies je voor een vakantie naar bijvoorbeeld Zakynthos, Samos, Karpathos of naar de betoverende Cycladen met zijn witgekalkte huisjes met blauwe daken. Ook op het vasteland is het goed vertoeven. Geliefde bestemmingen daar zijn Parga, de Peloponnesos, Athene, Thessaloniki en schiereiland Chalkidiki.

Historie Griekenland

Griekenland is een zonbestemming bij uitstek, maar we hoeven je vast niet te vertellen dat dit land ook barst van de cultuur en historie. Verspreid over het hele land zijn archeologische vindplaatsen en eeuwenoude kerken te bezoeken. Iets waar de Grieken maar wat trots op zijn. De oudste bezienswaardigheden stammen uit de tijd van de Oude Grieken, maar ook andere volkeren, waaronder de Venetianen en de Ottomanen hebben hun sporen in het landschap nagelaten. Absolute aanraders voor liefhebbers van historie zijn de Akropolis in Athene, Knossos op Kreta en de middeleeuwse binnenstad van Rhodos.

Gastvrijheid Griekenland

Kies je voor een vakantie naar Griekenland, dan is de vriendelijke bevolking de kers op de taart. Zij ontvangen je met open armen en doen niets liever dan je verwennen met een zoete lekkernij of je meer vertellen over de plaats waar je verblijft. Waar je ook komt bepalen gezellige cafés en sfeervolle tavernes het straatbeeld. Eten is voor de Grieken dan ook een sociale gelegenheid en een mooi moment om uitgebreid de tijd te nemen voor quality time met familie of vrienden. Laat je onderdompelen in de gezellige eetcultuur en voel wat het Griekse genieten écht betekent.