Tunesië

Een vakantie boeken kan soms lastig en leuk tegelijkertijd zijn. Allereerst is natuurlijk belangrijk om te weten waar je jouw vakantie naar toe wilt boeken en in welke periode. Als je dat eenmaal bepaald hebt wil je jouw vakantie natuurlijk wel tegen de voordeligste prijs weten te boeken. Doordat Knalvakantie.nl samenwerkt met de grootste Nederlandse vakantie aanbieders garanderen wij altijd de laagste prijs voor uw vakantie.
711.00p.p.
>
In de groene tuinen van AQI Skanes Resort (voorheen Skanes Family Resort) zoek
4/5
Beoordeling: 8.3

Op zonvakantie in Tunesië: land van contrasten

Niet zelden denken mensen bij het horen van de naam Tunesië aan een groot zandlandschap. En hoewel het land wel degelijk voor een deel uit woestijnen bestaat, is er meer dan dat. Niet voor niets is Tunesië al tientallen jaren geliefd onder zon liefhebbers. Het gunstige klimaat, de aangename prijzen en de uitgestrekte stranden zorgen ervoor dat een zonvakantie hier onvergetelijk wordt. En dat terwijl Tunesië op nog geen drie uur vliegafstand van ons land ligt. Het ontspannen in de heldere Middellandse Zee combineer je in Tunesië, dat een land van contrasten is, met prachtige natuur en historische overblijfselen.

Populaire plaatsen Tunesië

De vakantiebestemmingen van dit land worden stuk voor stuk gekenmerkt door de ultieme Arabische vibes, maar dan wel met een flinke dosis westerse luxe. Enkele van de meest bekende stranden van Tunesië vind je op het prachtige schiereiland Djerba. Ook de badplaatsen Hammamet, Sousse en Port el Kantaoui kunnen jaarlijks op een flinke stroom zonaanbidders rekenen. Die laatstgenoemde beschikt zelfs over een mondaine jachthaven en een golfbaan met maar liefst 36 holes. Onder Nederlandse toeristen is ook havenstad Monastir geliefd. Deze stad ligt aan de Golf van Hammamet en is gebouwd op ruïnes.

Op ontdekkingstocht door Tunesië

Behalve ontspannen zandstranden vind je ook de authentieke Tunesische cultuur overal. De meeste bezoekers kiezen er dan ook voor om hun strandbezoek met culturele uitstapjes af te wisselen. In de meeste badplaatsen en steden van het land vind je oude medina’s: kleurrijke doolhoven boordevol winkeltjes en altijd een gezellige drukte. Je bent er aan het juiste adres voor een kopje thee of koffie of een souvenir. Vooral de medina in de wel 3.500 jaar oude hoofdstad Tunis mag je niet missen. In diezelfde stad vind je ook Romeinse mozaïeken. Een reis naar Tunesië is net een historische ontdekkingstocht.

Tunesië is een populaire zonbestemming

Niet alleen betekent de Arabische cultuur een interessante toevoeging aan een zonovergoten vakantie, ook de gemoedelijkheid van de bevolking zul je voelen. Tunesië is een stabiel, veilig en verdraagzaam land waar je met open armen wordt ontvangen. Deze gastvrijheid, samen met de honderden kilometers zandstrand, kleurrijke medina’s en het afwisselende landschap maken van Tunesië een bestemming waar je je ogen uitkijkt. De luxe die je in het land ervaart is ook nog eens heel betaalbaar; de prijzen liggen aanzienlijk in vergelijking met vakanties in zonbestemmingen als Turkije of Egypte. Verwen jezelf eens en kom helemaal tot rust.